Domeinnaam verkopen voorbereiden

Alvorens de werkzaamheden aan te vatten die nodig zijn om uw domeinnaam te verkopen is het belangrijk op te merken dat een soort van waarde zal moeten geplaatst worden op het apparaat.

Als u probeert om een domein te verkopen zijn er een aantal verschillende instrumenten en diensten die u kunt benutten:
Zelfstandig op zoek naar iemand om uw domein te kopen. Een idee is het plaatsen van een “For Sale”-bericht op uw domein of een actieve website te maken en dat de domeinnaam te koop is aan te geven.

Zet uw domein te koop bij een dienst als Sedo, BuyDomains of Aftermarket.com waar u uw domein gewoon te koop post, maar niet per se het ‘bemiddeld’ of ‘veiling’.

Werk met een Domain Name Broker, een bedrijf of persoon die domeinnaam eigenaren verbindt met kopers van domeinen.Bezoek de verschillende domeinnaam broker websites om vertrouwd te raken met de service-opties beschikbaar alvorens een definitief besluit over een makelaar te maken. Bespreek met een vertegenwoordiger van de makelaar het niveau van klantenservice om te zien of hun diensten voldoen aan uw exacte behoeften.

Veil uw domein op een brokerage site, op een consumenten basis veiling site (zoals eBay), of in een premium veiling. Soms kan in een veiling de verkoopprijs van een domeinnaam gaan boven de marktwaarde en u een grote overwinning geven, als alternatief, kunnen de dingen in de tegenovergestelde richting uitdraaien en kan er geen enkel bod komen. Echter, er zijn een paar dingen die je kunt doen om je kansen te verbeteren bij de verkoop van een domeinnaam via een veilingsite.

Als u naam kwaliteit verkoopt, moet u gebruik maken van een bekende veiling site voor de verkoop van domeinnamen, zodat beleggers meer kans hebben om het te zien. Aan de andere kant kan uw domeinnaam weinig investeringswaarde hebben en is het gekoppeld aan een website, met behulp van een site met breder bereik zoals eBay is het meer bemoedigend. Een vuistregel is om eerlijk en safe te spelen met de veiling prijzen en tactiek (bijvoorbeeld gebruik van een redelijke reserve prijs in uw veiling) om een vroeg momentum op te bouwen.