Plannen van uw dieet

Het woord “dieet” brengt u waarschijnlijk aan het denken van maaltijden zoals sla en cottage cheese. Per definitie, “dieet” verwijst naar wat een persoon eet of drinkt in de loop van een dag en over een langere periods zoals weken of maanden.

Een dieet dat de porties beperkt tot een zeer kleine omvang of dat bepaalde voedingsmiddelen volledig uitsluit bevordert het gewichtsverlies niet effectief op de lange termijn. In plaats daarvan bent u na een tijdje bepaalde voedingsmiddelen moe gegeten of begin je andere te missen, daarom is het moeilijk om dit type dieet voor een langere periode vol te houden.

In plaats daarvan is het vaak handig om geleidelijk aan te veranderen van de soorten en hoeveelheden voedsel dat je eet en deze veranderingen te behouden voor de rest van je leven. Het ideale dieet is er een die rekening houdt met uw voorkeuren en antipathieën en omvat een grote variëteit van voedsel met voldoende calorieën en voedingsstoffen voor een goede gezondheid.

Hoeveel je eet en wat je eet spelen een belangrijke rol in hoeveel je weegt. Dus bij het plannen van uw dieet, moet u het volgende overwegen:

Wat calorie niveau moet worden toegepast ?

Is het dieet dat u overweegt, qua voedingswaarde uitgebalanceerd ?

Zal de voeding praktisch en gemakkelijk te volgen zijn ?

Zult u in staat zijn om dit eetplan te behouden voor de rest van je leven ?
Heden dage vind je het internet vol met nieuwe dieet rages her en der verspreid over de wereld, denk maar aan Montignac, Dr.Atkins, het South Beach dieet en zo kunnen we er nog wel een tiental opnoemen. Voor sommigen onder ons die slechts enkele kilootjes wensen af te vallen zijn deze methodes zeker het overwegen waard maar voor de grote groep mensen die serieus hun gewichtsprobleem wensen aan te pakken op een gezonde manier en op lange termijn is een consultatie aan een dieet specialist zeker geen overbodige luxe. Hierdoor krijg je ook meer feedback en kun je terugvallen op een luisterend oor in de moeilijke dagen eens je begint te diëten.