Verplichte autoverzekering kiezen

Het aanbod autoverzekeringen is groot.  Dat maakt de keuze voor een goede autoverzekering niet eenvoudig.
Vergelijk vooraf meerdere verzekeraars vooraleer een keuze te maken.

Verplichte autoverzekering kiezen

In Nederland bent u verplicht om uw auto te verzekeren. Daarom verdient een goede autoverzekering uw aandacht. U wilt uiteraard een goedkope autoverzekering, maar wel met een goede dekking. Bij de meeste verzekeraars bepaalt u zelf wat u wel en niet verzekert, welke financiële risico’s u neemt en welke u aan hen overlaat.

Wat vindt u belangrijk bij een autoverzekering?

De aanschaf van een auto is meestal een flinke investering en bij schade kunnen de kosten snel oplopen. Erger nog; bij een total-loss staat een nieuwe auto niet vanzelfsprekend meteen voor de deur. Het is dus verstandig om vooraf te bedenken wat u belangrijk vindt en daarbij niet alleen naar de premie te kijken.

Welke autoverzekering voor u?

U bepaalt natuurlijk zelf welke autoverzekering het meest geschikt is voor u. Dat verschilt van persoon tot persoon. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar de risico’s en of u de eventuele kosten van een schade kunt betalen. Is uw auto bijvoorbeeld ouder dan vijf jaar, maar denkt u dat u bij een schade aan uw auto de kosten niet ineens kunt betalen? Dan is misschien de premie voor een volledig cascoverzekering een goed alternatief.

In ieder geval in Nederland zijn er 3 soorten autoverzekering:
1.Third party / aansprakelijkheid (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering / WA): de verplichte verzekering voor de schade aan derden.
2. Beperkte uitgebreide dekking (WA + mini casco): dekt de schade, zoals brand, explosies, blikseminslag, diefstal, storm en gebroken voorruiten.
3.Uitgebreide dekking (Casco / Volledig casco): bevat de beperkte uitgebreide dekking en de vorderingen op schade door aanrijding en schade veroorzaakt door geweld.