Gewicht verliezen

Uw dieet is, vrij simpel, het is wat je eet elke dag in en uit.

Er zijn 2 aspecten in je dieet:
1. Het voedsel dat je dagelijks eet.
2. De hoeveelheid voedsel die je eet.

Om gewicht te verliezen of een gezond gewicht te behouden moet je rekening houden met de twee bovenstaande factors.
Als je de juiste dingen eet maar ze in te grote hoeveelheden inneemt zal je in gewicht toenemen. Indien je de juiste dingen eet maar enkel uit 1 bepaalde voedselgroep zul je op termijn een tekort krijgen aan de juiste voedingsstoffen die je gezondheidsproblemen kunnen geven.
De meeste mensen hun voedingspatroon is niet ideaal waardoor ze in gewicht aankomen. Door het diëten gaan we het voedingspatroon terug in een goede balans brengen met goede voedingsstoffen waardoor een dieet weer voor gewichtsafname zorgt. Indien de oude gewoontes weer terugkomen valt men weer in het oude patroon en zorgt men weer voor gewichtstoename, men moet echt de oorzaak van het gewichtsprobleem inzien want ieder lichaam is immers anders en reageert ook anders dan een andere persoon.

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk te weten dat bepaalde erfelijkheidsfactoren aan de basis kunnen liggen van de gewichtstoename. Bepaalde ziektes kunnen eveneens ervoor zorgen dat je gewicht niet optimaal is. Vooraleer je dus aan een echt dieet begint is het raadzaam om eens een consultatie te doen bij een erkende diëtist of erkende huisarts die hierin gespecialiseerd is.

Heden ten dage vind je het internet vol met nieuwe dieet rages her en der verspreidt over de wereld, denk maar aan Montignac, Dr.Atkins, het South Beach dieet en zo kunnen we er nog wel een tiental opnoemen. Voor sommigen onder ons die slechts enkele kilootjes wensen af te vallen zijn deze methodes zeker het overwegen waard maar voor de grote groep mensen die serieus hun gewichtsprobleem wensen aan te pakken op een gezonde manier en op lange termijn is een consultatie aan een dieet specialist zeker geen overbodige luxe. Hierdoor krijg je ook meer feedback en kun je terugvallen op een luisterend oor in de moeilijke dagen eens je begint te diëten.